woensdag 31 december 2014

Gebouwen in de hoogte

Architectuur gaat met de tijd mee en veranderd qua stijl voortdurend. Ook de hoogte van gebouwen gaat zich steeds verder ontwikkelen. De ene architect probeert de andere te overtreffen door voor ’s wereld grootste gebouw te gaan, de anderen richten zich meer op het grootste gebouw van de regio en dan zijn er sommige die gewoon een groot gebouw willen maken.

vrijdag 19 december 2014

Art Nouveau bouwstijl

Rond de periode 1890 en 1914 is een nieuwe type bouwstijl ontstaan: Art Nouveau oftewel nieuwe kunst. Het kent verschillende benamingen zoals de Engelse versie Modern style en Stil Modern is de Russische benaming. Maar een andere benaming die eigenlijk overal wel bekend is, is Jugendstil. De architectuur rondom deze stijl kent natuurlijke vormen. En is overal in de wereld, maar vooral in Europa te zien.

vrijdag 12 december 2014

Nederland aantrekkelijk voor beleggingen

Als we de trends in vastgoedbeleggingen voor 2015 gaan bekijken, dan zien we dat Nederland op Europees niveau gezien wordt als een zeer aantrekkelijk land om in te beleggen. Vooral woningen en kantoren zijn erg populair, waardoor de groei voor 2015 met ongeveer 14% toe kan nemen. De woningmarkt krijgt vooral een kapitaalinjectie van binnenlandse vastgoedbeleggers en kantoorpanden ontvangen de investering van buitenlandse beleggers.

De lage vastgoedprijzen worden aangewezen als één van de belangrijkste oorzaken voor de groei in de vastgoedmarkt in 2015. In het jaar 2015 worden schenkingen echter wel een stuk duurder, omdat er minder vrijstellingen worden gegeven en schenkingen komen te vallen in een hoger belastingschijf.






We zullen moeten afwachten of het een zwaar negatieve impact heeft op de vastgoedmarkt. Als we naar de geruchten luisteren binnen deze markt, dan wordt er niet al te veel zorgen gemaakt over deze inhouding. De schenkingen hebben in 2014 al hun werk gedaan, er zijn uitzonderlijk meer transacties uitgevoerd. De economie blijft doorgroeien en de woningen worden (steeds meer) betaalbaarder, waardoor het er naar uitziet dat de verkoopprognose voor 2015 gestaag positieve tekenen vertoond.

maandag 27 oktober 2014

Architectuur met een knipoog

Naast functioneel kan architectuur natuurlijk ook heel mooi zijn. En grappig, apart en nog veel meer, zoals deze foto's bewijzen.     Bron: http://architecture.about.com/

zondag 12 oktober 2014

Urban Interest: Beleggen

Urban Interest


Ook in Nederland is Urban Interest actief bezig met beleggen. Hieronder een drietal kantoren en bedrijfsruimten.

 

Deze kantoorvilla is voor lange tijd verhuurd aan een advocatenkantoor.  



Dit kantoorpand is ontwikkeld in 2000 en is zo'n 3200m² groot.  

 
De 'Zonnestaete' komt uit 1958 en is volledig gerenoveerd. Dit grote pand is bijna 6.000m² v.v.o groot.

vrijdag 19 september 2014

Twee interessante stukjes

Deze keer twee nieuwsartikelen. De eerste gaat over de borgsom bij een huurwoning en het tweede artikel over de huizenmarkt.




Hoe hoog mag de borg zijn? En wat zijn mijn rechten als huurder?

Onderdeel van een huurcontract is een borgsom. De hoogte van deze borgsom kan nogal verschillen van woning tot woning. Huurwoningen.nl zet het eens op een rijtje


Daling consumentenvertrouwen geen invloed op huizenmarkt

Het consumentenvertrouwen bepaalt deels hoeveel geld men uitgeeft. Heeft dit ook invloed op de huizenmarkt? Makelaarsland schreef er een stukje over.  

vrijdag 12 september 2014

Urban Interest belegt in Duitsland

Urban Interest
   
Vandaag drie panden in Duitsland. Deze panden worden verhuurd aan onder andere modewinkels en een koffieketen.


  Leipzich - Grimmaische Straße


   

  Köln - Eherenstraße
 


  Frankfurt - Braubachstraße


donderdag 28 augustus 2014

Wooncomfort - Afbouwpakket

Net een (nieuwbouw) huis gekocht en het grote klussen kan beginnen. Alles moet nog gedaan worden, waaronder het sanitair en de keuken. Daar heeft Urban Interest iets moois voor kunnen regelen, zoals het filmpje toont:



vrijdag 15 augustus 2014

Piet van Dommelenhuis te Utrecht



70 meter hoog, 19 verdiepingen en een zeer herkenbare jaren '60 architectuur, gelegen in Utrecht West. Kenners zullen weten dat het om het Piet van Dommelenhuis gaat. De toren biedt hoogwaardig uitgeruste kantoorruimten voor ieder type ondernemer en is in totaal bijna 21.000m² v.v.o. groot. De meeste van de kantoorruimten hebben een mooi panoramisch uitzicht over Utrecht en de bereikbaarheid van de toren is uitstekend.




zaterdag 2 augustus 2014




Enschede is niet de enige stad in Twente waar we winkelruimte te huur hebben. In Almelo heeft Urban Interest twee units te huur.

De eerste ligt in winkelcentrum 'de Galerij'. Deze unit omvat ca. 214m² en een frontbreedte van ca. 15 meter. In de omgeving zijn legio mogelijkheden om betaald te parkeren. De huurprijs bedraagt €86.000,-. Opleveringsniveau is casco, aanvaarding in overleg en voor vragen of een bezichtiging kunt u contact opnemen op 070 – 312 28 57.


De tweede unit ligt aan het Waagplein 2, in het levendige stadscentrum van Almelo. Deze winkel/horeca unit heeft een oppervlakte van 205m² en een frontbreedte van ca. 15 meter. De huurprijs bedraagt €46.000,- waarbij het uitgangspunt bij verhuur 5 jaren plus 5 optiejaren is.

Meer informatie over deze units kunt u vinden via de in de tekst geplaatste links naar de website van Urban Interest.

vrijdag 18 juli 2014

Te huur: Enschede




In Enschede heeft Urban Interest een winkelruimte te huur. Aan de Boulevard 1945, nummer 335, ligt deze winkelunit van ca. 1732m². Het oppervlakte is verdeeld over de begane grond en een kelder. De unit bevindt zich direct tegenover winkelcentrum 'De Klanderij'. Dit winkelcentrum huist ruim 50 winkels en terrasjes en is goed te bereiken met auto en OV.

De huurprijs bedraagt €150.000,-, aanvaarding in overleg en opleveringsniveau conform huidige staat. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met de heer P. Wijling 070 – 312 28 57

woensdag 2 juli 2014

Urban Interest: Beleggingen


 


Urban Interest richt zich niet op de korte termijn. Alle inspanningen zijn gericht op groei op midden en lange termijn. Dit uit zich voornamelijk in denken vanuit doorontwikkeling in plaats van snelle winst.
Hierdoor wordt veel waarde gehecht aan de relaties die rond de projecten ontstaan. Dit vraagt om goed relatiebeheer waarin het vertrouwen van de belanghebbenden bepalend is voor het succes van de onderneming. Bovendien is een project vaak een ingreep in een complex van woon- en/of werkprocessen waar korte termijn beslissingen niet altijd een positieve uitwerking op hebben.

 

Urban Interest belegt in woningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten door heel Nederland. Daarnaast wordt ook in Duitsland een A-1 winkelportefeuille opgebouwd. 

Zo beleggen wij in woningen, winkels, bedrijfsruimten en kantoren.

donderdag 19 juni 2014

Almere Buiten - Blok 3

Blok 3


Almere is misschien wel dé VINEX locatie van Nederland. Almere groeit als kool. In 2010 werd 'Blok 3' gedoopt in Almere Buiten. Wonen, winkelen en ontspannen zijn verenigd in dit complex. Het bevat 80 huurwoningen, vier winkels, 2.000m² daktuin en een parkeergarage in de kelder.






maandag 2 juni 2014

Alphons Diepenbrockhof (Den Haag) - Mercatorplein (Hoek van Holland)

Alphons Diepenbrockhof


In 2007 werd er in Den Haag een half jaar gebouwd aan het winkelcentrum Alphons Diepenbrockhof. Hoewel het winkelcentrum al zeer fors was met ruim 10.000m², werden er nog twee grote winkels toegevoegd.



Mercatorplein


De Aldi aan het Mercatorplein in Hoek van Holland werd tweederde groter. Ook het aantal parkeerplekken groeide mee, net als de infrastructuur. Mooi bonus voor de woningen die zich boven de winkel bevinden; een flink dakterras er bij.

maandag 19 mei 2014

Elderhof (Arnhem) & Laagraven (Nieuwegein)

Elderhof


Ruim 5.200m² aan winkelcentrum renoveren is geen kleine klus. Helemaal niet als er naast renovatie ook nog twee grote supermarkten bijgebouwd moeten worden. Het heeft een jaar geduurd, maar na de renovatie is het Elderhof een prachtig winkelcentrum waar Arnhem trots op kan zijn.



Laagraven

Ook bouwmarkten ontkomen niet aan renovaties. Zo ook de Karwei in Nieuwegein (Laagraven).


vrijdag 9 mei 2014

Mira (Veldhoven) & De Victorie (Groningen)

Mira


Na een verbouwing van twee jaar werd in 2012 winkelcentrum Mira opgeleverd. Dit moderne winkelcentrum heeft twee parkeerplaatsen is is ruim 3.000m² groot. Boven het winkelcentrum een drietal woonblokken waarin ruim 70 appartementen huizen. Winkelcentrum Mira werd oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren '60.


De Victorie




Onder een supermarkt, boven bevinden zich woningen. Elke woning komt met parkeerplaats en berging, en terras, balkon of daktuin. Geen gekke naam dus voor dit mooie gebouw in Groningen, opgeleverd in 2008.

maandag 28 april 2014

Vitrum (Amsterdam) & Diligence (Westervoort)

Vitrum

Aan de Zuid-as in onze hoofdstad bevindt zich het gebouw 'Vitrum'. Dit gebouw is in 2006 gerenoveerd en heeft daarbij een uitgebreide metamorfose ondergaan. Sinds de renovatie huisvest dit gebouw de kantoren van de Rechtbank Amsterdam. De oorspronkelijke naam is overigens Trias, naar de vorm van het gebouw, hoewel het bekend stond onder de naam van de huurder.


Diligence

De Diligence is een wooncomplex in Westervoort, nabij Arnhem. Twee penthouses en 8 ruime appartementen bevinden zich in dit gebouw.


vrijdag 18 april 2014

Ontwikkeling



Het ontwikkelen van vastgoed is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Urban Interest. Onderstaande presentatie geeft een impressie in vogelvlucht van de afdeling ontwikkeling.




woensdag 2 april 2014

Miamistraat 64 Almere: winkelpand te huur



Bent u op zoek naar een groot en multifunctioneel winkelpand in Almere? Deze winkelunit in winkelcentrum DoeMere beslaat 348 m² winkelvloer, en dat is nog exclusief 136m² entresol. Rondom het winkelcentrum bevinden zich ruim voldoende openbare parkeervoorzieningen. U huurt het pand tegen een huurprijs van € 58.000,- en voor de periode van vijf jaar, plus vijf optiejaren. Heeft u vragen naar aanleiding van deze aanbieding, of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met Urban Interest: 070 – 312 28 57

dinsdag 25 maart 2014

Urban Interest herontwikkelt: DoeMere



DoeMere is in beginsel opgezet als een winkelgebied met een bovenlokale functie, dat als het ware als een eiland in Almere Buiten is gesitueerd. Het winkelcentrum heeft geen ruimtelijke relaties met de rest van de wijk en sluit niet aan op de lokale behoeften van de bewoners. Urban Interest is betrokken bij de herontwikkeling van het winkelcentrum, zodat DoeMere in het winkelaanbod en de ruimtelijke opzet meer aansluit op winkelcentrum Almere Buiten. Zo ontstaat er een aaneengesloten winkelgebied van circa 80.000 m² waarin de sterke punten, zoals de bovenlokale winkelformules en de autovriendelijke opzet behouden blijven, terwijl er ook verdichting en functievermenging plaatsvindt. Het resultaat: een winkelcentrum dat interessant is voor Almere Buiten en de wijde omtrek, voor zowel consument als ondernemer.

vrijdag 21 februari 2014

Gerealiseerd in Groningen: Appartementencomplex de Victorie




Karaktervol en kleinschalig, door Urban Interest gerealiseerd in 2008 op de hoek van het vernieuwde Overwinningsplein en grenzend aan het Noord-Willemskanaal: appartementencomplex de Victorie.

Individualiteit, karakter en woongenot stonden aan de basis van het ontwerp met 24 appartementen en drie unieke penthouses. Gelegen in de stad, maar met genoeg natuur in de buurt. Ruime balkons, terrassen en daktuinen bieden de bewoners buitenruimte met prachtig uitzicht over park, water of plein. En dankzij de grote glasoppervlaktes en zongerichte ligging, voelen alle appartementen ruim en licht aan. De drie penthouse appartementen werden allen voorzien van een royaal dakterras met een wijds uitzicht over de omgeving. Op de begane grond werd een supermarkt gerealiseerd, en in de afgesloten kelder is er voor ieder appartement een eigen parkeerplaats en berging.

Een fantastisch project, waar we nog steeds trots op zijn!






donderdag 6 februari 2014

Te huur bij Urban Interest



Op zoek naar een woning of bedrijfsruimte? Urban Interest verhuurt woningen, winkels en kantoren door heel Nederland. Het actuele huuraanbod is te vinden op de website, maar hou voor de iets langere termijn ook de projecten in ontwikkeling in de gaten. Meer weten over een één van onze huurobjecten, of een pand bezichtigen? Bel Urban Interest voor een afspraak: 070 – 312 28 57.

vrijdag 31 januari 2014

donderdag 23 januari 2014

Werken bij Urban Interest

 
 
Bij Urban interest werken, dat betekent met enthousiaste collega's samen de doelstellingen van ons bedrijf verwezenlijken. Eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling staan daarbij centraal. Belangrijker dan status en hiërarchie, vinden wij dat iedereen op de juiste plek zit, en zich blijvend wil inzetten voor de organisatie. 

Urban Interest werkt alleen als onze medewerkers tevreden zijn met hun werksituatie. We zoeken daarom steeds naar een optimale manier van samenwerken en communiceren. Om de verschillende afdelingen als één geheel te laten werken, is er altijd open communicatie tussen collega’s nodig en mogelijk. Dat vind je terug in de open-deuren-stijl op ons kantoor. Daarnaast zijn er vaste overlegmomenten, maar bij Urban Interest vergaderen we niet om het vergaderen zelf.

Geïnteresseerd in werken bij Urban Interest? Wanneer er een vacature openstaat, dan wordt dat vermeld op onze website.
 
 
 
 

woensdag 15 januari 2014

De activiteiten van Urban Interest

 


 
Urban Interest staat met name bekend om onze activiteiten rondom projectontwikkeling. Maar buiten het ontwikkelen van vastgoed, is er nog meer te doen. Zo beleggen we in commercieel als residentieel vastgoed door heel Nederland. En ook in Duitsland zijn we bezig een A-1 winkelportefeuille op te bouwen. Urban Interest verhuurt bovendien in heel Nederland woningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten.