woensdag 31 december 2014

Gebouwen in de hoogte

Architectuur gaat met de tijd mee en veranderd qua stijl voortdurend. Ook de hoogte van gebouwen gaat zich steeds verder ontwikkelen. De ene architect probeert de andere te overtreffen door voor ’s wereld grootste gebouw te gaan, de anderen richten zich meer op het grootste gebouw van de regio en dan zijn er sommige die gewoon een groot gebouw willen maken.

vrijdag 19 december 2014

Art Nouveau bouwstijl

Rond de periode 1890 en 1914 is een nieuwe type bouwstijl ontstaan: Art Nouveau oftewel nieuwe kunst. Het kent verschillende benamingen zoals de Engelse versie Modern style en Stil Modern is de Russische benaming. Maar een andere benaming die eigenlijk overal wel bekend is, is Jugendstil. De architectuur rondom deze stijl kent natuurlijke vormen. En is overal in de wereld, maar vooral in Europa te zien.

vrijdag 12 december 2014

Nederland aantrekkelijk voor beleggingen

Als we de trends in vastgoedbeleggingen voor 2015 gaan bekijken, dan zien we dat Nederland op Europees niveau gezien wordt als een zeer aantrekkelijk land om in te beleggen. Vooral woningen en kantoren zijn erg populair, waardoor de groei voor 2015 met ongeveer 14% toe kan nemen. De woningmarkt krijgt vooral een kapitaalinjectie van binnenlandse vastgoedbeleggers en kantoorpanden ontvangen de investering van buitenlandse beleggers.

De lage vastgoedprijzen worden aangewezen als één van de belangrijkste oorzaken voor de groei in de vastgoedmarkt in 2015. In het jaar 2015 worden schenkingen echter wel een stuk duurder, omdat er minder vrijstellingen worden gegeven en schenkingen komen te vallen in een hoger belastingschijf.






We zullen moeten afwachten of het een zwaar negatieve impact heeft op de vastgoedmarkt. Als we naar de geruchten luisteren binnen deze markt, dan wordt er niet al te veel zorgen gemaakt over deze inhouding. De schenkingen hebben in 2014 al hun werk gedaan, er zijn uitzonderlijk meer transacties uitgevoerd. De economie blijft doorgroeien en de woningen worden (steeds meer) betaalbaarder, waardoor het er naar uitziet dat de verkoopprognose voor 2015 gestaag positieve tekenen vertoond.