woensdag 28 januari 2015

Moderne bouwstijl

Vorige eeuw is er een nieuwe architectuurvorm ontstaan en deze liet de overheersende conventionele bouw achter zich. Het begin en de verdere ontwikkeling van deze stijl wordt ook wel de moderne beweging genoemd. Een moderne bouwstijl kan op verschillende manieren te interpreteren zijn en daarom zijn ook veel verschillende meningen over welke bouwwerken waaronder te classificeren zijn. Het is in ieder geval een stijl met symmetrie en zonder versieringen.

woensdag 14 januari 2015

Wonen aan het water

Architectuur aan het water voor mensen om in te wonen, al dan niet voor één seizoen per jaar, heb je in verschillende vormen en maten. Mooie warme kleuren, open huisjes waar je meteen in het water kan duiken of complete vrijstaande huizen. Wonen aan het water kan op zoveel verschillende manieren. Een paar keer per jaar ontsnappen naar een huisje aan het strand of een volledige thuisbasis. Wonen aan het strand biedt veel keuzemogelijkheden.

dinsdag 6 januari 2015

Bouwen op Romeinse scheepsresten

Ze zijn er al een tijdje mee bezig, maar de bouw van het Castellum Hoge Woerd is in volle gang en het fort begint steeds meer zijn vorm te krijgen. Gebouwd op de scheepsresten van De Meern 1, zal het Castellum Hoge Woerd dienen als een duurzaam cultuurpark. De Meern 1 is de benaming voor een 25 meter lange Romeins scheepswrak dat in 1997 is gevonden en 6 jaar later is opgegraven.

Opening zomer 2015

 De bouw van dit duurzame cultuurpark is in 2014 begonnen en de verwachting is dat de opening in de zomer van 2015 zal zijn. Het dient een plek te worden voor jong en oud, waar vermaak en sociale cohesie de boventoon moeten gaan vormen. Maar ook culturele educatie. In dit fort wordt een theater gebouwd, café(‘s) en een archeologie museum. Kinderen kunnen samen spelen en rennen door het fort en ouders kunnen gezellig met elkaar zijn onder het genot van een kopje koffie. Het park dient ook een plek te worden waar bedrijven zich kunnen vestigen, werkende mensen en studenten kunnen vervolgens ook achter hun laptop kruipen en in een geïnspireerde omgeving aan de slag gaan. De bedoeling van dit bouwproject is dat het een nieuwe ontmoetingsplaats wordt voor jong en oud, voor educatie, ontspanning en werkgelegenheid in Utrecht.















Via utrecht.nl