dinsdag 25 augustus 2015

Bauhaus

In de jaren 1919 tot 1932 was Bauhaus een opleiding voor kunstenaars en architecten. Tot en met de dag van vandaag kom je nog typische Bauhaus gebouwen tegen. Kenmerkend aan het Bauhaus is dat er meerdere kunststijlen in deze architectuur verwerkt is. Ook typerend aan deze stijl is de combinatie van eenvoud met design en functionaliteit. 


 

woensdag 19 augustus 2015

De bouw krabbelt omhoog

Goed nieuws voor de bouwsector; de resultaten uit het tweede kwartaal van 2015 zijn positief gestemd. Men mag daarmee aannemen dat het met de bouw steeds beter gaat sinds de crisis in 2008. De omzet ligt 10% hoger dan die van vorig jaar. De omvang van de bouw ligt alleen nog met 17% onder die voordat de crisis intrad. Het laagste niveau sinds de crisis was in 2013, toen lag de omvang van de bouw met 28% onder het niveau van voor de crisis. In tegenstelling tot de omzetgroei, is er wel meer baanverlies. In het tweede kwartaal van dit jaar, hebben 2000 mensen hun baan verloren in de bouw. De afgelopen 6 jaar daalde de werkgelegenheid, dit komt voornamelijk door het faillissement van veel bouwbedrijven, dit in tegenstelling tot het aantal ZZP’ers. Sinds 2009 hebben 114.000 werknemers hun baan verloren. Terwijl bouwbedrijven met minder dan 10 man personeel, juist hun omzet zagen stijgen.

Bouwondernemers zijn positie gestemd, hun vertrouwen is toegenomen sinds eind 2014. De verwachting is dan ook dat de komende maanden een einde komt aan de constante daling van de werkgelegenheid. 




blikopnieuws.nl


Bron: blikopnieuws.nl