donderdag 8 december 2016

Top 10 bijzonderste winkelcentra in de wereld!

Hier een top 10 van de bijzonderste winkelcentra in de wereld:

10. Siam Paragon (Bangkok)
Dit is een enorm groot winkelcentrum, dat naast talloze winkels ook nog andere faciliteiten kent. Zoals een operatheater, een hotel (vijf sterren), een karaokebar, bioscoop, bowlingbaan, kunstbaan en zelfs een aquarium genaamd het Siam Ocean Word Aquarium.

9. Kitai-Gorod GUM (Moskou)
Het winkelcentrum is gelegen tegenover het Rode Plein in Moskou. Het is een erg mooi winkelcentrum, maar wel erg duur.

8. Mall of Emirates (Dubai)
Dit is niet het enige winkelcentrum uit Dubai in ons lijstje. Dit winkelcentrum heeft eigenlijk alles wat je verwacht van een winkelcentrum in Dubai. Maar naast dat je er heerlijk kunt winkelen, heeft het winkelcentrum ook een ijsbaan.

7. Mall of America (Bloomington)
Je weet wat ze zeggen over Amerikanen, alles moet groot. Dat geldt ook voor dit winkelcentrum, dat naast winkelcentrum ook functioneert als pretpark, zelfs met achtbanen! Er is ook de mogelijkheid te trouwen in de Mall of America, waar verrassend veel mensen gebruik van maken.

6. SM Megamall (Filipijnen)
Dit is een enorm winkelcentrum bestaande uit twee gebouwen. Tussen de gebouwen door loopt een brug die de gebouwen met elkaar verbindt. De naam van het winkelcentrum heeft deze aan zijn omvang te danken. De Megamall kan namelijk tot wel vier miljoen mensen huisvesten.

5. Golden Resources Mall (China)
Met een oppervlakte van 557419 vierkante meter verdeeld over zes verdiepingen is dit een groot winkelcentrumt te noemen. Helaas vallen de bezoekersaantallen wat tegen, omdat het centrum te duur is voor de reguliere Chinees en het centrum nogal ongelukkig gelegen is waardoor deze lastig te bereiken is voor toeristen.

4. New South China Mall (China)
Dit is het allergrootste winkelcentrum in de hele wereld. Het oppervlakte is 659 duizend vierkante meter. Wel is het zo dat zo’n 98% van het gebouw leeg staat, omdat het net als Golden Resources slecht gelegen is en dus niet zo veel mensen trekt.

3. Wafi Mall (Dubai)
Als je van Egypte en van shoppen houdt is dit de plek om heen te gaan. Het winkelcentrum in Dubai is gebouwd als een vereering voor Egypte. Het kent veel winkels, een spa (deze wordt ook wel Cleopatra’s spa genoemd) en een gebied met enorm veel restaurants, die ook wel ‘de piramides’ worden genoemd. Zelfs een soukh.

2. Villagio Mall (Doha)
Dit winkelcentrum is gigantisch met een aantal van maar liefst tweehonderdtwintig winkels. Naast dat zijn er natuurlijk ook andere faciliteiten, zoals een gondel, IMax theater en een plek om te schaatsen. Verder wordt er gewerkt aan een achtbaan. Het bijzondere van dit winkelcentrum is dat het zo gebouwd is dat het de hele tijd lijkt alsof je buiten bent.

1. West Edmonton Mall (Alberta)
Dit winkelcentrum staat met stipt op nummer een. Niet door de omvang, het is de op vijf na grootste van de wereld, maar hoe het gebouwd is. Het is namelijk een winkelcentrum gecombineerd met een tropisch zwemparadijs. En dat niet alleen, dit centrum kent het grootste golfslagbad van de hele wereld. Als je je spullen maar niet verliest!