maandag 30 januari 2017

Rotterdam: dé wereldberoemde stad van architectuur

Waarom Rotterdam?

Als je in Nederland op bezoek bent en liefhebber bent van de moderne architectuur, mag je Rotterdam zeker niet overslaan. Rotterdam is wereldberoemd geworden door haar architectuur, zowel modern als ietwat ouderwets. In deze uitmuntende stad zijn dan ook veel hoogbouw en iconische architecten te vinden.

Top 10 moderne architectuur Rotterdam

Waar Rotterdam om bekend staat, is de Erasmusbrug. Dit bouwproject is in 1996 afgerond en gerealiseerd door Ben van Berkel. Ikzelf vond het een indrukwekkende beleving mij te begeven op deze brug. Een echte aanrader! Nummer twee is een architectonisch hoogstandje, genaamd De Kunsthal. Dit gebouw is ontworpen in 1992 door de architect Rem Koolhaas, waarmee hij internationaal doorbrak. Het dient als expositieruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Op nummer drie staat een wijk met kubuswoningen, gerealiseerd in 1994 door ontwerper Piet Blom. De stad moest vernieuwd worden en kreeg een meer kleurrijke uitstraling. Hier moet je langs gelopen hebben om de stad Rotterdam te ervaren. De vierde plaats wordt in beslag genomen door De Markthal, gerealiseerd in 2014 door het MVRDV. Dit is een hal waarin zowel appartementen als winkels zijn gevestigd. Een goed initiatief en moderne realisatie. Nummer vijf van de moderne architectuur in Rotterdam, wordt in beslag genomen door The Red Apple, gerealiseerd in 2009 door architect KCAP. Een rode woontoren van wel 127 meter hoog, niet te missen! Op nummer zes staat het Centraal Station van Rotterdam, gerealiseerd in 2014 door onder andere Benthem Crouwel. Het heeft een opvallende vorm en wordt gezien als blikvanger van de stad. De zevende plaats wordt in beslag genomen door het KPN gebouw dat is ontstaan in 2000 door Renzo Piano, één van de eerste gebouwen gevestigd op de Wilhelminapier. Nummer acht, negen en tien worden in beslag genomen door De Rotterdam, De Peperklip en de Van Nellefabriek.

Ervaar Rotterdam

Denk je het niet eens te zijn met de verdeling in de top 10 moderne architectuur van Rotterdam? Ervaar Rotterdam dan zelf! Een bruisende stad voor ieder wat wils. In ieder geval genoeg toeristische attracties en bezienswaardigheden.