maandag 20 maart 2017

6x Architectuur exposities die je moet zien

2017 is een topjaar voor de architectuur liefhebber
Als echte architectuurkenner of liefhebben kom je dit jaar zeker aan je trekken door de prachtige exposities die je ‘moet’ gezien hebben. Deze tentoonstellingen zijn zo verschillend maar zo fascinerend dat het haast een must is om ze allemaal te bezoeken. Er gaat als het ware een nieuwe wereld in de architectuur voor je open als je deze  tentoonstellingen bezoekt.

Prachtige architectuur vastgelegd in een aantal fascinerende exposities

Het museum Prinsenhof te Delft.
De expositie “Universum Theo Janssen” is een van de exposities die je als architectuur liefhebber zeker moet bezoeken. De bekende beeldenkunstenaar Theo Jansen exposeert over gans de wereld met zijn strandbeesten, voornamelijk gemaakt door pvc-buizen waar hij een diepe fascinatie voor toont. Deze persoonlijke tentoonstelling neemt je volledig mee in zijn fantasiewereld en laat je meenemen in de wondere wereld van het ontstaan van de beroemde strandbeesten.

Nieuwe instituut
In het nieuwe instituut loopt een tentoonstelling die je meeneemt in de geheime wereld van het kraken van vastgoed. Leegstand is geen probleem meer maar een kans als je deze expositie bezoekt.

100-jarig bestaan van het tijdschrift de stijl – Ode aan de Stijl
Meerdere musea brengen dit jaar speciaal een ode aan de stijl.
Het centraal museum van Utrecht neemt je mee doorheen het leven van Gerrit Rietveldt tijdens zijn jaren in De Stijl.
Het gemeentehuis van Den Haag eert Piet Mondriaan

Het Design Museum van Gent
In het Gentse museum loopt een tentoonstelling over het sociale gebruik van robots. Deze “Hello, Robot. Design between Human and Machine” laat je als het ware een kijkje nemen achter de wondere wereld van de robotica met onder andere videofragmenten, computerspellen en echte industriĆ«le robots.

Well am Rein
Hier kan je je laten meeslepen in een speeltuin van interactieve sculpturen en voor brutalistische installaties. Laat het kind in je los als je deze expositie bezoekt.

London
London staat dit jaar volledig in het teken van de Japanse Architectuur van na 1945. Een aanrader om de Japanse woonideeƫn te ontdekken