vrijdag 19 januari 2018

De architectuur trends voor 2018

Hoewel de architectuurwereld altijd met trends bezig is en volgt, is het altijd nodig om de nieuwste trends op architectuurgebied te blijven volgen. De trends volgen elkaar in snel tempo op en architecten dienen daar altijd rekening mee te houden bij het ontwerpen van nieuwe gebouwen. Zoals altijd zullen bepaald vormen altijd populair blijven, maar klanten willen altijd het nieuwste van het nieuwste, ook op het gebied van architectuur. Ook voor het nieuwe jaar 2018 zijn er weer nieuwe architectonische trends te bespeuren, die we hier op een rijtje zetten:

Oosters & open

We kennen in Aziƫ allemaal wel de prachtige tempels. Deze tempels zijn gemakkelijk bereikbaar voor publiek omdat ze veelal heel open zijn. Dit is ook in woningen toe te passen. Vooral het open is aan de achterkant van een woning gemakkelijk toe te passen. Heel mooi met bijvoorbeeld een inklapbare glazen wand naar de tuin. Met mooi weer klap je de wand helemaal in, zodat tuin en woonkamer in elkaar overlopen. Gecombineerd met een strak design dak maakt deze woning tot een hele moderne tempel met veel lichtinval.

Tiny house

Het is al een tijdje een trend, maar wordt in Nederland nu ook steeds populairder: een tiny house. Een leefoppervlak van vaak minder dan 20 m² maar door het ontwerp prima om te leven. Deze tiny houses zijn vaak van duurzaam hout en op energiegebied zelfvoorzienend. Dit maakt het leven in een tiny house zeer goedkoop en heel flexibel, omdat je deze overal kan plaatsen. Tiny houses kunnen een oplossing zijn voor het enorme huizentekort.

Containerwoning

Een andere oplossing voor het huizenprobleem kunnen containerwoningen zijn. Zeecontainers worden van binnen volledig aanpast om er te leven. Gestapelde containers, maken dat het woningen zijn met meerdere lagen en is het heel goed mogelijk om zelfs een balkon te plaatsen.

Mediterraans 

Het vakantiegevoel in je eigen huis. Dit eenvoudige huis in ruwe steenbouw dankt zijn mediterraanse look, doordat de gevel wit is geschilderd. Het lijkt dan op een typische huisje in Griekenland. Versterk het vakantiegevoel door je tuin te beplanten met enkele exotische planten of bomen.

Afbeeldingsresultaat voor architectuur containerwoning