donderdag 23 april 2015

Kleinere winkelcentrum Leidsche Rijn

Na felle kritieken van verschillende partijen, zoals investeerders, winkeliers, economen en de politiek, kon de gemeente Utrecht maar één kant op: de plannen annuleren. “We moeten dit gebied opnieuw gaan ontwikkelen. We moeten nog bedenken wat daar wel past”, aldus Wethouder Geldof van de gemeente Utrecht.
De plannen voor het winkelgebied dateren uit een tijd dat de economie nog goed was. Dat de fysieke retail nog geen schade ondervond van het overweldigend online winkelaanbod en vooral de vraag van de consument hiernaar. Verder was het vertrouwen in de economie toen stukken beter. De bouwplannen voor het winkelgebied dat een ruimte van 6000 meter in beslag moest nemen, worden dus geschrapt.

Nieuwe indeling van het winkelgebied
Momenteel wordt er een groot deel van de bouwplannen voor dit winkelgebied ingevuld door Jumbo. De supermarkt gaat namelijk 5.600 m2 omtoveren tot een foodmarkt. Dit is een concept wat al is uitgewerkt in Amsterdam. Hier vindt de bezoeker allerlei kookeilandjes waar zij verschillende gerechten kunnen proeven en ingrediënten kunnen kopen.

Voorlopig wordt er niks gebouwd op het gereserveerde terrein waar eerst het winkelgebied zou komen. Het is zelfs mogelijk dat de plannen voor een ander mogelijk winkelgebied ook worden geannuleerd. Dit gaat om een gebied van 4000 meter. Er is een kans dat hier startende ondernemers en gezondheidscentra worden gevestigd. De opening van het Leidsche Rijn centrum gaat naar verwachting in 2017 open.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten