dinsdag 9 mei 2017

Urban Interest co-sponsor ING 2º duurzaamheidschallenge

Expeditieleidster Bernice Notenboom onderneemt in april 2017 een Noordpoolexpeditie. Een symbolische tocht die in het teken staat van de 2° klimaatafspraken in Parijs. ING Real Estate Finance sponsort Bernice’s Noordpool Expeditie samen met 12 van haar klanten, waaronder Urban Interest. Het verduurzamen van vastgoed en maatschappelijk en milieubewust ondernemen is voor Urban Interest van groot belang. Dit is noodzakelijk voor de toekomst in het algemeen en het tegemoet komen aan de wensen van onze klanten in het bijzonder. Bij al onze nieuwe ontwikkelingen geldt duurzaamheid als uitgangspunt. Daarnaast voeren we ook initiatieven uit om ons bestaande vastgoed te verduurzamen.

Duurzame ontwikkelprojecten zijn:

De Thorbecketoren Den Haag

Een voormalig kantoorgebouw in Den Haag, is getransformeerd tot de luxe woonflat Bellavista. Bellavista is niet alleen een luxe woontoren op een bijzondere locatie met fenomenale uitzichten rondom, het is ook een duurzaam en energiezuinig gebouw. Zo wordt er gebruikgemaakt van stadsverwarming, balansventilatie en ledverlichting in de gemeenschappelijke ruimten. Uiteraard is ook het hergebruik van het gebouw een teken van duurzaamheid. Een bijzonder project en een voorbeeld voor onze toekomstige ontwikkelingen en transformatieprojecten.

Oosterhamrikkade Groningen

De Oosterhamrikkade ligt ten noordoosten van het centrum van de stad Groningen. In december 2014 zijn hier oude bedrijfsgebouwen van het UMCG (circa 4.600 m2) gesloopt. Daarna is de bouw gestart van 148 appartementen, verdeeld over drie gebouwen. Op verzoek van de gemeente Groningen is de verschijningsvorm van de bestaande gebouwen gerespecteerd in de nieuwbouw. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en de algemene ruimten zijn voorzien van ledverlichting. Daardoor zijn de energiekosten voor de algemene voorzieningen (verlichting, lift, e.d.) nihil.

Initiatieven in de verduurzaming van bestaand vastgoed:

Piet van Dommelenhuis Utrecht

Het energielabel van de kantoortoren Piet van Dommelenhuis (circa 22.000 m2), gelegen in Winkelcentrum Kanaleneiland, is verbeterd van G naar B. Deze verbetering is gerealiseerd door in het kantoor overal energiezuinige verlichting aan te brengen. Ook is overal HR++ beglazing geplaatst. De gevel is vernieuwd door de betonnen borstweringen te bekleden met aluminium cassettes. Hierdoor kreeg de toren een nieuwe identiteit: duurzaam, met een mooie uitstraling.

Wooncomplexen Dordrecht

De complexen in Dordrecht zijn aangesloten op duurzame stadsverwarming, die draait op restwarmte van de vuilverbranding van HVC. De spouwmuren worden geïsoleerd en op de daken worden zonnepanelen geïnstalleerd, die bedoeld zijn om de liften en algemene verlichting van stroom te voorzien. Door deze maatregelen verbetert het energielabel van F (gemiddeld) naar B.

Wooncomplex De Stede Den Haag

Renovatie en verduurzaming van het wooncomplex De Stede in Den Haag heeft geleid tot lagere woonlasten. We hebben in het complex onder andere de volgende maatregelen uitgevoerd. Het complex is aangesloten op de stadsverwarming, die gebruik maakt van aardwarmte. Overal is dubbelglas aangebracht in nieuwe aluminium- en kunststof kozijnen. Van de buitengevels zijn alle spouwmuren geïsoleerd. Daarnaast zijn van de balkons loggia’s gemaakt. Met de genomen maatregelen is het complex van een label G naar een label B gestegen.

Nieuwe initiatieven:

Bij al onze nieuwe ontwikkelingen geldt duurzaamheid als uitgangspunt.

Transformatieprojecten die op korte termijn spelen zijn:

De Van Stolkweg in Den Haag: de oorspronkelijke woonfunctie van het bestaande kantoorgebouw wordt in ere hersteld. Het gebouw wordt verbouwd tot luxe huurwoningen, waarbij ook veel aandacht zal worden besteed aan het terugbrengen van diverse historische elementen. '

De Plesmanlaan in Leiden: een bestaand kantoorgebouw van 17.000 m² zal worden opgetopt en worden getransformeerd tot een appartementencomplex. Daarnaast bestaan er plannen om een extra woontoren toe te voegen, waardoor circa 500 nieuwe appartementen worden gecreëerd. Deze hoogwaardige transformatie/nieuwbouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Daarbij zullen faciliteiten, zoals onder andere een restaurant, een parkachtige binnenplaats gekoppeld aan groene daken, een fitnessgelegenheid en winkels ook voor duurzaam en comfortabel wonen zorgen. Een ander initiatief voor de Plesmanlaan is het gebruik van elektrische auto’s, die gezamenlijk worden gedeeld door de bewoners van het complex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten