maandag 12 juni 2017

Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur moet misschien eigenlijk de Dagen van de Architectuur heten, de Dag beslaat immers drie dagen: 16, 17 en 18 juni 2017. De activiteiten vinden plaats met als thema Meet today’s architecture. Diverse dorpen en steden zetten dan hun deuren van speciale gebouwen open en er worden rondleidingen gegeven. Ook zijn er lezingen, architecturale wandelingen, voorstellingen, tentoonstellingen en excursies mee te maken. Hoe belangrijk architectuur is, daar draait het allemaal om. En het belang van architectuur is groot! Architectuur geeft gezicht aan een land, een stad, een dorp en een gebouw. Het moet aansluiten op diverse doelen van verschillende organisaties. Het moet vooral samenhang brengen. En het kan bijzonder mooi en leuk en interessant zijn!

Vijf interessante steden

Tijdens de Dag van de Architectuur zijn er vijf steden in Nederland die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. In alfabetische volgorde zijn dat Amsterdam, Assen, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. In Amsterdam is het Amstelkwartier gekozen als evenement-terrein. Daar gebeurt immers alles nu. Bezoekers worden rondgeleid door architecten, stedenbouwers en ontwerpers met het oog de bedoeling van de bouwwerken te gaan zien. In Assen kun je via het Architectuurpodium een discussie over nieuwbouw bijwonen. Door Eindhoven kun je fietsen langs opmerkelijke woningbouwprojecten. Rotterdam zet de deuren open van gebouwen die anders gesloten blijven en in Utrecht is een geheime film op een geheime locatie te zien.

Wat nog meer?

Wat doet architectuur voor ons? Wat doet het met ons? Hoe groot is de invloed op onze leefomgeving? Speelt architectuur een rol in intermenselijke en sociale probleemsituaties? Deze vragen zullen hopelijk beantwoord worden tijdens één van je bezoeken aan bovenstaande steden. Naast deze data zijn er in andere steden ook nog evenementen in het kader van de Dag van de Architectuur, bijvoorbeeld 20 mei Den Haag, 23 en 24 juni Groningen en 8 en 8 september Veenendaal. Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten